ST0-237 ST0-29B ST0-237 ST0-29B Akçaabat Köftesi

GERİ

ORTAHİSAR; KENTİN YENİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELİYOR

Trabzon’un önemli tarihi mekanlarından biri olan Ortahisar’ı yeniden cazibe merkezi haline getirmek için hazırlanan projeler tamamlanırken, uygulamaya bu yıl içerisinde başlanması bekleniyor. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, önemli tarihi zenginlikleri bünyesinde barındıran Ortahisar,  yapılacak kentsel yenileme ile tekrar tarihi kimliğine kavuşacak” dedi. 

 

Trabzon Valiliği ve TOKİ ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde mimar ve mühendislerden oluşan 20 kişilik grup tarihi binaların röleve ve avan proje çalışmalarını tamamladı.  Hazırlanan projelerin Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı. Ortahisar ve Pazarkapı mahallelerini kapsayan Koruma İmar Planı sınırları içerisinde kalan tarihi mekânda yapılacak olan kentsel yenileme ve canlandırma çalışmaları ile bu alan Trabzon'un turizm ve kültür merkezlerinden biri haline getirilecek.

 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar bölgesinin Trabzon'un önemli tarihi merkezlerinden biri olduğunu belirterek, “Bu alanın tarihi kimliğini tekrar ön plana çıkarmak için Trabzon Valiliği ile ortak bir çalışma başlattık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşu olan BİMTAŞ tarafından gerekli bütün projeleri hazırlanan Ortahisar Kentsel Yenileme projesinde uygulama çalışmalarına 2013 yılında başlanacak. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte tarihi merkezde butik oteller, lokantalar, yerel el sanatlarının üretildiği ve sergilendiği iş yerleri yer alacak. Ortahisar ve Pazarkapı mahallerini kapsayan Koruma İmar Planı sınırları içerisinde kalan tarihi mekânda yapılacak olan kentsel yenileme ve canlandırma çalışmaları ile bu alan üç ila beş yıl içerisinde Trabzon'un en önemli kültür, turizm ve alışveriş merkezi haline gelecek” diye konuştu.

GülNet İnternet Hizmetleri Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok. Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2  Trabzon / TÜRKİYE Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59                 Powered by GÜLNET 


   www.betonhelva.com


www.trabzonhasirbilezik.com